Poslovno savjetovanje i upravljanje

USLUGE

Savjetovanje o poslovanju i upravljanju

Želite li izaći na strano tržište? Treba li vam marketinški plan i analiza vašeg postojećeg ili budućeg tržišta? Želite li znati više o financiranju iz programa Europske unije (EU) i prijaviti se na jedan od EU ili sličnih natječaja (poziva na dostavu projektnih prijedloga)? Želite pokrenuti vlastiti posao ili proširiti postojeće poslovanje, a ne znate kako napisati dobar poslovni plan?

Mi imamo odgovore na ovakva i slična pitanja jer na tim područjima imamo relevantna znanja i iskustvo. Stoga vam možemo pomoći brzo, učinkovito i povoljno odgovoriti na vaše poslovne potrebe.

Usluge pružamo svim korisnicima: poduzećima, nevladinim organizacijama, javnim ustanovama i institucijama, kao i fizičkim osobama koje žele pokrenuti svoje poslovanje.

 

Strukturni fondovi

Zanima vas kako koristiti strukturne fondove Europske unije (EU)? Kako bi se vaše potrebe mogle uklopiti u neki od otvorenih EU natječaja?

Odgovaramo na ova i slična pitanja koja biste mogli imati i pomažemo vam oblikovati projekt koji će se uklopiti u natječajne uvjete.

Mijenjali smo natječaje koji su bili objavljeni u Bruxellesu jer znamo dobro argumentirati ono što tražimo i odlično poznajemo europske politike i programe. Poduzetnici su uspjeli na natječajima dobiti i opremu – ne zato što smo nešto “smuljali”, već zato što dobro poznajemo materiju i usudimo se tražiti ono o čemu drugi konzultanti nisu ni pomišljali da bi bilo moguće.

Iza nas je višegodišnje iskustvo pisanja projekata na engleskom i hrvatskom jeziku te možemo pisati projekte i na francuskom jeziku. To znači da, osim strukturnih, pokrivamo i druge fondove i izvore bespovratnih sredstava.

Naše usluge uključuju:

  • pisanje projektnih prijava i obrazaca,
  • analizu vašeg poslovanja, pripremu i pisanje elaborata ekonomske opravdanosti projekta i sličnih studija,
  • izradu marketinških planova, poslovnih planova i analiza tržišta,
  • evaluacije projekata.

Ove usluge pružamo poduzećima, nevladinim organizacijama, javnim ustanovama i institucijama.

 

Seminari i radionice (obuka)

Treba li vam seminar ili radionica o tome kako napisati dobar projektni prijedlog koji prolazi na domaćem natječaju? Na EU natječaju koji se objavljuje u Bruxellesu (npr. Horizon 2020) ili nekom drugom natječaju (npr. EEA & Norway Grants)? Budući da znamo da je lako držati predavanja i radionice, a teško ispričano provesti u praksu, naša je obuka konkretna, jasna i prizemljena (ne zavaramo vas da je nešto moguće ako svi pokazatelji govore da to nije). Mi ne prodajemo teoriju ili primjere drugih, već s vama radimo na postizanju opipljivih i dugoročnih rezultata!

Specijalnost nam je i obuka o poslovanju u međunarodnom okruženju – bilo ono europsko, američko, afričko ili azijsko. Nju obavljamo u suradnji s našim partnerima koji dolaze sa svih strana svijeta. Organiziramo i radionice o interkulturnom razumijevanju i kulturnim razlikama koje često puta utječu na poslovanje, a da toga nismo ni svjesni.

 

Organizacija sastanaka i studijskih posjeta

Želite li stupiti u kontakt s potencijalnim stranim partnerima i organizirati sastanak s nekim od njih, a ne znate kako? Mi smo tu da vam pomognemo jer smo godinama radili upravo ovakve stvari. Čak smo i pisali predsjedniku države i primio nas je.

Želite li organizirati studijsku posjetu za stranu delegaciju? Ova je usluga namijenjena i privatnom i javnom sektoru. Sudjelovali smo u organizaciji turskih i kosovskih delegacija hrvatskim institucijama koje su bile financirane EU sredstvima te organizacijama sastanaka sektorskih grupa iz Velike Britanije, Irske, Poljske, Bugarske… hrvatskim javnim i privatnim institucijama.

 

Prijevodi, poduka, individualna turistička vođenja (https://www.asesor.hr/guide)

Imamo iskustva i radimo i na ovim područjima. Ona su kompatibilna s našim prethodnim uslugama pa nam se slobodno javite ukoliko vam treba paket usluga, kao što je na primjer: traženje poslovnog partnera u nekoj stranoj zemlji (posebno anglofonoj ili frankofonoj), pisanje poziva partneru, izrada analize vašeg ili njegovog tržiša, pokazivanje partneru grada u kojem živite te, najvažnije, dokazivanje vašem partneru da će suradnja s vama za njega biti dobitna kombinacija. Pregovaranje nam je jača strana i stoga vam možemo pružiti i ovu uslugu.